• Home Bedrijven die met wanbetalers te maken hebben

Bedrijven die met wanbetalers te maken hebben

In Holland leveren veel ZZP’ers eerst hun producten of diensten en sturen naderhand een factuur. Daar is niet zoveel mis mee natuurlijk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan ZZP’ers in de bouw. Laat u iets netjes maken in uw verblijf, dan wordt de taak eerst afgerond en achteraf gefactureerd.

U als de klant moet binnen de termijn de rekening voldaan hebben. Heel logisch zou je toch zeggen. Rekeningen blijven echter vaak liggen of worden compleet genegeerd. Voor deze bedrijven die met openstaande rekeningen blijven zitten, is dit een groot probleem. Zoals u wellicht kunt begrijpen.

Bedrijven moeten ook kosten maken

Natuurlijk hebben deze ZZP’ers ook gewoon bedrijfskosten. Veel organisaties geven de incasso van deze rekeningen dan ook uit handen aan een incassobureau. Incasso zorgt ervoor dat de bedrijven zelf niet achter hun centen aan hoeven gaan. De bureaus doen dit voor ze. De particulier die niet betaald, moet extra kosten betalen voor het te laat overmaken. Zo werkt het nu eenmaal. De meer kosten zijn natuurlijk voor u, niet voor de ZZP’ers dat gewoon op volgende de afspraken geleverd heeft. Wilt u deze kosten voorkomen, betaal dan gewoon de rekening volgens de afgesproken termijn. U zou het ook niet leuk vinden om geen salaris te krijgen. Probeer u dus in de schoenen van een ander te verplaatsen.

Betaal dus uw rekeningen op tijd!

De gemaakte kosten voor de incasso kunnen flink oplopen. In veel gevallen zal het tussen de 10 en vijftien % extra zijn. Dat is zeker zonde. U kunt dat geld vast beter gebruiken voor iets anders. Als u de openstaande rekening nog steeds niet afgerekend hebt nadat incasso bureau zich ermee is gaan bemoeien, dan kan de organisatie waar u zaken mee gedaan heeft altijd kiezen om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen.

De gerechtsdeurwaarder komt vaak pas na het incassobureau. Een gerechtsdeurwaarder heeft meer opties als het gaat om het vorderen van openstaande facturen. De bedragen die de ondernemer van u tegoed heeft, kunnen volgens beslag worden verkregen. Daarbij kan een percentage van uw salaris worden bevroren. De problemen worden zo groter en groter. Als u in het incasso traject netjes betaald, hoeft het zover niet te komen. U wilt uiteraard niet met een deurwaarder te maken krijgen.