• Home Posttraumatische dystrofie na polsbreuk  
Posttraumatische dystrofie na polsbreuk  

Posttraumatische dystrofie na polsbreuk  

Heb je recentelijk een polsbreuk opgelopen? Dan is de kans aanwezig dat je last krijgt van posttraumatische dystrofie. We begrijpen maar al te goed dat lang niet iedereen bekend is met deze lastige term. Om je daarom wat beter op weg te helpen hebben we hieronder het nodige onder elkaar gezet wat je moet weten over het oplopen van posttraumatische dystrofie na afloop van een polsbreuk. Meer hierover bij Vrij van Pijn. 

Last van posttraumatische dystrofie na breuk 

De posttraumatische dystrofie wordt vaak gediagnosticeerd bij patiënten die herstellen van een operatie of die letsel hebben opgelopen, hier valt een polsbreuk uiteraard ook onder. Posttraumatische dystrofie wordt vaak gediagnosticeerd bij patiënten die herstellen van een breuk van hun arm of voet. Het blijkt dat ruim 37% van de mensen met een polsbreuk last krijgt van deze klachten. De symptomen en klachten ontstaan vaak nadat je het letsel hebt opgelopen aan de pols. Het is lastig om te bepalen hoeveel last je er precies van zult hebben, dit hangt namelijk van persoon tot persoon af. Psychiaters en psychologen denken dat het probleem een mentale oorsprong heeft die tot fysieke klachten leidt.  

Het is op dit moment zo dat doctoren en artsen denken dat prednison een belangrijke rol kan spelen bij het behandelen van posttraumatische dystrofie, echter is hier nog niet geheel duidelijkheid over. Het zal dan ook echt nog even afwachten zijn op meer onderzoek naar deze aandoening. Tot die tijd is het mogelijk om klachten te verminderen door speciale behandelingen bij een therapeut of psycholoog. 

Ook zijn er de Vrij van Pijn artrose behandelingen die gericht zijn op het verminderen van de pijn bij artrose.

Dit artikel bevat geen medisch advies.